اختلاف چیلرهای جذبی آب گرم با شعله مستقیم

4 رای5.05 

چیلرهای جذبی آب گرم حدود 0/7 و COP چیلرهای جذبی دایركت فایر حدود 1/3 می باشد، در نتیجه میزان سوخت در چیلرهای جذبی شعله مستقیم مصرفی تقریباً نصف میزان سوخت مصرفی چیلرهای جذبی آبگرم می باشد.

2- بدلیل اینكه برای سیر كوله نمودن آبگرم مورد نیاز اینگونه چیلرها احتیاج به الكتروپمپ و مصرف برق می باشد و همچنین میزان آب در گردش بخش ابزوربر- كندانسور اینگونه چیلرها حدود 1/3 برابر چیلرهای شعله مستقیم می باشد، لذا مصرف برق لوازم جانبی مربوط به اینگونه چیلرها در ظرفیت های بالا، مصرف آنها را غیراقتصادی می نماید.

چیلر جذبی

ضمناً مصرف برق خود دستگاه چیلر آبگرم نسبت به چیلر شعله مستقیم بدلیل نیاز به استفاده از پمپ، در سلوشن بزرگتر نیز بیشتر می باشد و این امر نیز باعث عدم استفاده از اینگونه چیلرها در ظرفیت های بالاتر از120 تن می شود.

3- بطور كل هنگام كار در چیلرهای آبگرم لوازم جانبی بیشتری بایستی در حال كار باشند (دیگ آبگرم- پمپ های آبگرم و30% توان بیشتر در پمپ های برج) لذا مصرف مجموع برق بیشتر از اینگونه چیلرها در هنگام كار باعث عدم انتخاب اینگونه دستگاه ها در ظرفیت های بالا می گردد. مگر آنكه آبگرم مورد نیاز حاصل از عملكرد دستگاه های جانبی بوده هزینه ای برای آن پرداخت نشود (در صنایع بزرگ و نیروگاه ها و امثالهم)

 

4- به لحاظ COP پائین و میزان آب برج بیشتر در چیلرهای آبگرم مصرف آب سختی گیر شده در اینگونه چیلرها بیشتر است و در مناطقی كه برای استعمال آب مصرفی هزینه پرداخت می گردد این هزینه در چیلرهای آبگرم حدود30% بیشتر از آن در چیلرهای شعله مستقیم می باشد.

5- به لحاظ نیاز به محل نصب ادوات جانبی و لوله كشی های مرتبط و كنترلهای مورد نیاز در چیلرهای آب گرم فضای مورد نیاز موتورخانه و قیمت تمام شده آن به مراتب بیشتر از نوع چیلر شعله مستقیم می باشد.

6- بدلیل تكنولوژی به كار رفته در چیلرهای دایركت فایر امكان بروز اشكال در چیلر بسیار كمتر از چیلرهای آبگرم می باشد و اصولاً تعمیر احتمالی آن در حداقل زمان ممكن در سایت چیلر انجام می گیرد.

7- نگهداری و راهبری چیلرهای دایركت فایر به علت اتوماسیون پیشرفته این نوع چیلرها بسیار ساده تر از چیلرهای آبگرم می باشد.

منبع:همه چیز درباره تاسیسات

 

حسین مقدم سپهر
نویسنده :: حسین مقدم سپهر
شبکه های اجتماعی