سیستم های پکیج سرمایشی و گرمایشی

34 رای3.95 

سیستم تهویه مطبوع پكیج بدون نیاز به سیستم موتور خانه مركزی هوای گرم در زمستان، هوای خنك در تابستان و آب گرم مصرفی در تمام فصول سال را تامین و هوای گرم یا سرد را بطور یكنواخت از طریق كانال تهویه مطبوع ساختمان توزیع می نماید. از جمله مزایای آن می توان به سرعت عمل در گرمایش محیط و استقلال هر واحد مسكونی در تامین گرمایش، سرمایش و آب گرم مصرفی اشاره نمود.مرصوص کام با توجه به مزایای فراوان این سیستم ها اقدام به تولید ترموستات های کنترل سیستم های پکیج با ویژگی های زیر نموده است: 
تک مرحله ای - دو مرحله ای :
سیستم های پکیج با توجه به ظرفیت سرمایشی/گرمایشی مورد نیاز به دو دسته سبک (تک مرحله ای) و سنگین (دومرحله ای) تقسیم می شوند. نوع تک مرحله ای قابلیت کنترل یک کمپرسور/هیتر را داراست و نوع دومرحله ای می تواند به طور همزمان دو کمپرسور/هیتر را کنترل نماید. 
تعداد دور فن :
سیستم های پکیج برای کنترل قدرت چرخش هوا توسط فن، دارای یک تا سه فرمان جداگانه می باشند که با نام های تک دور و سه دور شناخته می شوند.
علاوه بر دو نوع ذکر شده، برخی پکیج ها قابلیت تغییر سرعت چرخش فن به صورت پیوسته را دارا می باشند که به خروجی دیمری با ولتاژ پیوسته نیاز دارند. 
سیستم گرمایشی :
کویل آب گرم (معمولی):
در این سیستم گرمایش، فن گرمای مورد نیاز را از رادیاتور متصل به لوله آب گرم تامین می نماید. 
هیت پمپ:
سیستم های تهویه مطبوع تراکمی علاوه بر عملکرد سرمایشی، با استفاده از گرمای کندانسور قادر به عملکرد گرمایشی نیز می باشند. این سیستم مخصوص واحدهای تجاری کوچک و مسکونی می باشد که قادر به گرمایش در هوای سرد و سرمایش در هوای گرم است. 
ترکیبی:
در سیستم های ترکیبی از هر دو روش گرمایشی کویل آب گرم و هیت پمپ می توان به تناوب و بنا به تشخیص کاربر استفاده نمود. 

ترموستات پکیج سبک تک مرحله ای سرمایشی تک دورMTP110

ترموستات پکیج سبک تک مرحله ای سرمایشی سه دورMTP310

ترموستات پکیج سبک تک مرحله ای سرمایشی دیمریMTP110+Dimmer

ترموستات پکیج سبک تک مرحله ای سرمایشی/گرمایشی معمولی/هیت پمپ تک دورMTP121

ترموستات پکیج سبک تک مرحله ای سرمایشی/گرمایشی معمولی/هیت پمپ سه دورMTP321

ترموستات پکیج سبک تک مرحله ای سرمایشی/گرمایشی معمولی/هیت پمپ دیمریMTP121+Dimmer





عملکرد دیگ در پکیجهای آبگرم

امروزه برای مستقل نمودن شوفاژ و آبگرم مصرفی هر آپارتمان بکار گرفتن دیگ پکیج هر روز کاربرد بیشتری پیدا می کند. یک دیگ پکیج دو مدار گردش آب دارد. مدار بسته آبگرم برای گرم کردن رادیاتورهای یک سیستم حرارت مرکزی و مدار باز آبگرم برای آبگرم مصرفی بکار می رود.




در مدار شوفاژ دیگ پکیج پمپ سیرکولاسیون برای به گردش در آوردن آبگرم از داخل دیگ به رادیاتورها و پس از انتقال حرارت از طریق رادیاتورها به محیط دو مرتبه بداخل دیگ پکیج آبگرم را بر میگرداند. آکوستات تنظیم برای تنظیم درجه حرارت آبگرم شوفاژ و آکوستات اطمینان که همواره برای "90 درجه سانتیگراد تنظیم شده است . بعلاوه یک تابلو برق دارای کلید قطع و وصل مشعل و پمپ و همچنین منبع انبساط بسته و دو شیر اطمینان یکی در مسیر آبگرم شوفاژ و دیگری در مسیر آبگرم مصرفی قرار میگیرد تا مانع از بالا رفتن فشار از حد مجاز شود. شمای زیر انواع دیگهای پکیج رایج در قسمت شوفاژ را نشان میدهد. می توان آنها را به سه دسته اصلی تقسیم نمود.

 

1- مدار شوفاژ کویلی و مدار آبگرم مصرفی کویلی
در این نوع دیگ های پکیج مشعل آن اتمسفریک گازی می باشد شعله مشعل با حرکت آب در کوئل ها و دادن فرمان از طریق شیرها مسیر گاز را باز می نماید این عمل در مدار شوفاژ و آبگرم مصرفی به همین طریق انجام می گیرد. این نوع دیگ های پکیج از ظرفیت 000/10 تا 000/20 کیلو کالری در ساعت در صنعت ساخته می شود.

A - مزیت :
1- ابعاد این دیگ پکیج به نسبت ظرفیت با مقایسه با سایر مدل ها کوچکتر می باشد.
2- آب بطور لحظه ای گرم می شود زمان جهت گرم کردن آب لازم نیست.

 

B - معایب :
1- چون شیرهای فرمان گاز با آب تماس دارند چنانچه آب رسوب داشته باشد که معمولا" آبهای مصرفی دارای رسوب هستند باعث می گردد شیرهای فرمان در اثر رسوب فرمان باز شدن گاز را ندهند و مشعل روشن نشود. لذا لازم است حد اقل سالی یکبار دستگاه سرویس و شیر های فرمان تمیز گردد.
2- چنانچه فشار آب کم باشد شیرهای گاز باز نمی شود.
3- راندمان حرارتی بعلت اینکه مسیر جذب حرارت یک پاس می باشد پائین است.
4- در مدار آبگرم مصرفی مقدار آبگرم ذخیره وجود ندارد با خاموش شدن مشعل آبگرم وجود ندارد.




2 - مدار شوفاژ مخزنی و مدار آبگرم کویلی
در این نوع دیگ های پکیج مدار شوفاژ مخزنی از چدن یا از فولاد آتشخوار بوده و مشعلی که برای گرم کردن آب دیگ بکار میرود می تواند گازی اتمسفریک یا فن دار و گازوئیلی فن دار باشد آبگرم مصرفی از کویل مسی که داخل مخزن شوفاژ شناور بود حرارت حاصل از آبگرم شوفاژ باعث گرم کردن آبگرم مصرفی که از داخل کویل مسی عبور می کند می شود.

 

A - مزیت :
1- در این نوع دیگ پکیج می توان از مشعل فن دار یا اتمسفریک گازی و یا از مشعل گازوئیلی استفاده کرد امکان استفاده از دو نوع سوخت گاز و گازوئیل می باشد.
2- راندمان حرارتی آن بالاتر از دیگ پکیج کویلی می باشد بخصوص اگر مخزن از فولاد آتشخوار باشد راندمان آن بالاتر از مخزن چدنی میباشد.
B - معایب :
1- مخزن آبگرم کویلی از مس در اثر رسوب آب مقطع آن باریک می شود چنانچه رسوب گیری نشود پس از مدتی بر حسب در صد سختی آب مقطع آن بطور کلی بسته می شود.
2- مقدار آبگرم مصرفی ذخیره در داخل کویل مسی کم است.
3 - مدار شوفاژ مخزنی مدار آبگرم مخزنی
در این نوع دیگهای پکیج مدار شوفاژ مخزنی از چدن یا از فولاد آتشخوار می باشد مانند نوع دوم مشعل که برای گرم کردن آب بکار میرود می تواند گازی یا گازوئیلی باشد مشعل های گازی اتمسفریک یا فن دار یا مشعل گازوئیلی فن دار بر روی آن قرار گیرد. آبگرم مصرفی مخزنی در داخل آبگرم شوفاژ شناور می باشد حرارت از آبگرم شوفاژ از جدار مخزن آبگرم مصرفی بداخل آبگرم مصرفی منتقل می گردد.
مخزن آبگرم مصرفی از جنس گالوانیزه – لعابی – مسی – استنلس استیل در صنعت تولید می شود.

 

A - مزیت :
1- راندمان حرارتی این نوع دیگ های پکیج بالاتر از حالتهای قبل می باشد.
2- می توان از مشعل های گازی یا گازوئیلی استفاده نمود.
3- مخزن آبگرم مصرفی دارای مقدار کافی آبگرم ذخیره می باشد.
4- مقدار دبی آبگرم مصرفی همواره کافی می باشد در فاصله زمانی که آبسرد از قسمت پائین منبع آبگرم مصرفی به بالا میاید آبگرم مصرفی گرم می شود. لذا همواره با دبی کافی آبگرم مصرفی وجود دارد.
5- چنانچه مخزن از استنلس استیل باشد رسوب به جدار آن نمی چسبد و زنگ نمی زند. عمر این مخزن ها بیش از 30 سال پیش بینی می شود.
6- چنانچه مخزن شوفاژ از فولاد آتشخوار باشد عمر این دیگ پکیج را بیش از 20 سال پیش بینی می کنند.

 

B - معایب :
1- مدار شوفاژ مخزنی از چدن امکان ترکیدگی پره های چدنی در اثر تغییرات ناگهانی درجه حرارت وجود دارد.
2- راندمان دیگ های پکیج چدنی معمولا" کمتر از دیگ پکیج مخزنی از فولاد آتشخوار می باشد.
3- مخزن گالوانیزه چنانچه پس از جوشکاری مجددا" گالوانیزه نشود ( معمولا" در صنعت این عمل انجام نمی گیرد) عمر زیادی ندارد.
4- مخازن لعابی رسوب را به بدنه آن می چسبد لازم است هردوسال یک بار رسوب زدائی شود.

 

نتیجه : بنظر متخصصین بهترین نوع دیگ پکیج نوع مدار شوفاژ مخزنی از فولاد آتشخوار و مدار آبگرم مصرفی از استنلس استیل می باشد.
مزیت :
1- فولاد آتشخوار در مقابل آتش مقاوم می باشد.
2- بعلت اینکه سطح آن نسبت به چدن صاف تر است رسوب کمتر می چسبد لذا انتقال حرارت از مسیر دود به آب بهتر از دیگ چدنی انجام می گیرد. امروزه در دنیا دیگهای شوفاژ را از فولاد آتشخوار می سازند دیگ های فولادی آتشخوار نسبت به دیگهای چدنی مزیت بسیار دارد.
3- مخزن استنلس استیل بعلت صافی سطح رسوب روی آن نمی چسبد احتیاج به رسوب زدائی ندارد چون زنگ نمی زند عمرزیادی دارد.

 

توجه :
دستگاه پکیج باید در محلی قرار گیرد که اکسیژن لازم برای عمل احتراق را خارج از هوای داخل ساختمان بگیرد و دود حاصل به خارج از ساختمان منتقل شود. قرار دادن دیگ پکیج در آشپزخانه باید به طریقی نصب گردد که هوای لازم جهت عمل احتراق را از خارج بگیرد اگر هوای داخل آپارتمان را مصرف نماید اکسیژن داخل ساختمان را مصرف نموده به جای CO2 که رنگ و بو ندارد جایگزین می نماید این عمل باعث سر درد و سرگیجه ساکنین می گردد. چنانچه این عمل برای مدتی ادامه پیدا کند و درب و پنجره ساختمان بسته باشد بطوریکه هوا تهویه نشود باعث مرگ ساکنین خواهد شد.



 

تعریف سیستم های تهویه مطبوع کانالی

5 رای3.45 

 این سیستم ها به طور معمول از دو قسمت : یونیت داخلی (هواساز) و یونیت خارجی (کندانسور) تشکیل می شود که یونیت داخلی در داخل واحد و یا جایی مرتبط با واحد نصب کننده و یونیت خارجی (کندانسور) در فضای باز مانند پشت بام، بالکن، حیاط و ... نصب می گردد.2

یونیت داخلی ( هواساز)

سرمایش : این دستگاه با استفاده از فن هواساز پس از مکش هوای داخل واحد از طریق کانال برگشت آن را از روی فیلتر عبور داده و تصفیه می کند، سپس هوای تصفیه شده را از روی مبدل سرمایشی ( کویل اواپراتور DX) عبور می دهد و سرمایش تولید شده را به وسیله کانال های رفت به فضاهای مختلف واحد انتقال می دهد.

گرمایش : گرما در سیستم های تهویه مطبوع کانالی به چند روش تولید می گردد که معمولا در ایران از دو روش کویل آب داغ یا کوره هوای گرم (فرنس) استفاده می شود.

در سیستم گرمایش کویل آب داغ، در زمستان کندانسور خاموش بوده و هوا توسط فن هواساز از روی کویل آب داغ عبور می کند و پس از گرم شدن به داخل کانال های رفت هدایت می شود. ( آب داغ مویل توسط موتورخانه یا پکیج تامین می گردد).

در دستگاههای کوره هوای گرم (فرنس) در زمستان مشعل های دستگاه توسط گاز روشن شده و شعله های آن از داخل لوله های مبدل حرارتی عبور کرده و بدنه مبدل را داغ می کند و گازهای تولید شده از دودکش خارج می گردد. سپس جریان هوای تولید شده توسط فن هواساز از روی لوله های داغ مبدل عبور کرده و پس از گرم شدن به درون کانالهای رفت انتقال پیدا می کند.

یونیت خارجی (کندانسور)

در این دستگاه گاز فریون R22 توسط کمپرسور فشرده شده و آماده تولید سرما می شود و سپس توسط لوله مسی به هواساز داخل واحد انتقال می یابد. بر خلاف سایر سیستم های سرمایش عمل تولید سرما صرفا در داخل هواساز اتفاق می افتد که این عملیات موجب جلوگیری از اتلاف انرژی و دو چندان نمودن بازدهی دستگاه می گردد و یکی از مهمترین مزایای این سیستم تولید سرما در یونیت داخلی (هواساز) می باشد.

مزایای سیستم تهویه مطبوع کانالی:

1- حذف کندانسورها از نمای ساختمان

2- ایجاد استقلال برای هر واحد

3- حذف لوله کشی های طویل و متعدد از واحد

4- حذف فن کویل و رادیاتورهای متعدد

5- تعمیر و نگهداری آسان

6- حذف کانال های عمودی و افزایش متراژ واحد

شمای کلی سیستم تهویه مطبوع کانالی1