قزوین نیازمند ایجاد تاسیسات آبرسانی است

0 رای05 
این مسوول یکی دیگر از مشکلات آبرسانی به شهرهای استان را مربوط به پروژه مسکن مهر در شهرک مهرگان محمدیه خواند و گفت: با توجه به اینکه این شهرک برای اسکان 120 هزار نفر پیش بینی شده است، نیازمند داشتن یک تصفیه خانه است.

هجران فر گفت: فعلا با استقرار تصفیه خانه موقت این مشکل برطرف شده است ولی در آینده و با افزایش جمعیت این شهرک، باید نسبت به ساخت تصفیه خانه و حفر 3 حلقه چاه و تکمیل 4 کیلومتر خط انتقال اقدام کرد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان قزوین همچنین یادآور شد: 70 درصد اجرای شبکه آب و فاضلاب مهرگان به اتمام رسیده است.

هجران فر در ادامه با اشاره به مشکلات تامین آب شرب در آبیک و اقبالیه، اظهار کرد: با برنامه های شرکت آبفای شهری، آب شرب مورد نیاز شهروندان این شهرها تامین شده است.

وی در ادامه یادآور شد: هم اکنون 26 شهر معادل 100 درصد جمعیت شهری، زیر پوشش خدمات شرکت آبفای شهری می باشند.

هجران فر، طول شبکه توزیع آب در شهرهای استان را دو هزار کیلومتر و تعداد چاه های آب شرب شهری را نیز 156 حلقه خواند و گفت: حجم تولید آب برای شهرهای استان 78 میلیون متر مکعب می باشد که 64 میلیون متر مکعب آن به مصرف می رسد.

هجران فر همچنین شاخص بهره مندی جمعیت شهری استان از شبکه فاضلاب را نیز 60 درصد خواند و گفت: در این بخش 190 هزار نفر مشترک داریم.

مدیرعامل شرکت آب فاضلاب روستایی استان قزوین گفت: هم اکنون 127 روستا در استان دچار کم آبی می باشند.

ˈمحمد علیزادهˈ با اشاره به آبرسانی سیار به این روستاها، افزود: تاکنون شش هزار و 207 فقره سرویس به آنها آبرسانی شده است.

این مسوول، شاخص بهره مندی روستاهای استان از خدمات آبفای روستایی را 87 درصد خواند و گفت: این رقم از میانگین کشوری بالاتر است.

علیزاده اظهارکرد: 89 درصد جمعیت روستایی استان قزوین زیر پوشش خدمات شرکت آبفای روستایی می باشند.

این مسوول گفت: افت سطح آب های زیرزمین، فرسودگی مخازن، نداشتن شبکه توزیع در برخی مناطق، کمبود اعتبار برای تکمیل طرح های آبرسانی را از جمله مشکلات آب در حوزه روستاهای استان یاد کرد و گفت: برای اجرا و تکمیل طرح های این بخش به طور تک روستایی نیازمند 136 میلیارد ریال اعتبار هستیم.

علیزاده با تشریح مشکلات آب در روستاها به تفکیک شهرستان های استان، افزود: بلندمرتبه سازی یکی از چالش های آبرسانی به روستاییان است چرا که ما تا 2 طبقه قادر به آبدهی هستیم و بیش از آن نیازمند پمپ می باشد.

وی، مصرف 2 برابری آب در روستاها نسبت به شهرها را از جمله مسایلی که می تواند تامین آب شرب روستاییان را با مشکل روبرو کند یاد کرد و گفت: تخصیص اعتبار برای اجرای مجتمع های آبرسانی، اصلاح و بهسازی شبکه های فرسوده، افزایش آب بهای روستایی برای تعادل بخشی به مصرف و رفع خلاء های قانونی می تواند مشکلات مربوط به آب در حوزه روستاها را تا حد زیادی کاهش دهد.

ادامه مطلب

حسین مقدم سپهر
نویسنده :: حسین مقدم سپهر
شبکه های اجتماعی