بی توجهی به انرژی خورشید در کشور

0 رای05 
بی توجهی به انرژی خورشید در کشور

 

 

به گزارش تاسیسات نیوز با وجود اینکه خراسان جنوبی یکی از قطب های مهم کشور در بهره مندی از انرژی خورشید محسوب می شود اما استفاده از انرژی پاک در خراسان جنوبی مورد غفلت و بی مهری قرار گرفته است، سرمایه بر بودن نصب امکانات اولیه و عدم برنامه ریزی مطلوب از جمله دلایل توسعه نیافتن انرژی پاک در استانی است که 300 روز کاملا آفتابی در طول سال دارد.

 

براساس اطلاعات هواشناسی، خراسان جنوبی یکی از آفتابی ترین استان های کشور است به گونه ای که در این استان تنها هوا در 75 روز ابری بوده و در 300 روز باقیمانده سال نعمت بی کران خورشید در تمامی ساعات روز بر زمین می تابد.

 

متاسفانه بر خلاف روند های رو به رشد استفاده از انرژی های پاک و نو در جهان، خراسان جنوبی علی رغم بهره مندی زیادی از انرژی خورشید و قرار داشتن در یکی از قطب های تابش خورشید در جهان نسبت به استفاده از این انرژی ارزان و پاک بی توجه بوده در حالی که استفاده از این انرژی علاوه بر جلوگیری از آلودگی هوا در صرفه جویی هزینه ها و کاهش وابستگی ها به در آمدهای نفتی نقش موثری دارد.

 

همچنین علاوه بر بی توجهی بخش خصوص و دولتی، فرهنگ استفاده از انرژی خورشیدی هنوز در میان مردم استان نهادینه نشده است در حالی که استفاده از این انرژی در مصارف خانگی و صنعتی علاوه بر صرفه جویی در هزینه ها موجب حفاظت از محیط زیست می شود.

 

از سوی دیگر استفاده از این انرژی و ذخیره سازی آن در سلول های خورشیدی قابلیت صادرات از مرزهای شرقی کشور را به این انرژی داده و موجب می شود در دراز مدت سود زیادی نصیب استان شود و همچنین موجب افزایش ارز آوری به کشور از طریق صادرات انرژی برق خورشیدی می شود.

 

تولید 350 کیلووات برق خورشیدی در خراسان جنوبی

 

محمدعلی ضامن مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی با بیان این که 350 کیلووات برق شبکه خانگی و صنعتی خراسان جنوبی توسط نیروگاه های خورشیدی تولیدی می شود، گفت: متاسفانه حجم برق تولید شده در استان توسط نیروگاه های خورشیدی بسیار ناچیز است.

 

وی با بیان اینکه وجود 300 روز آفتابی در استان، خراسان جنوبی را به یکی از قطب های تولید انرژی خورشیدی در کشور تبدیل کرده است، بیان داشت: متاسفانه از آن جایی که سرمایه اولیه مورد نیاز برای احداث نیروگاه های خورشیدی بسیار زیاد است بدون وجود سرمایه گذار و مساعدت وزارت نیرو امکان احداث نیروگاه برای شرکت توزیع نیروی برق غیر ممکن است.

 

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی با بیان این که وزارت نیرو از سرمایه گذاران در زمینه احداث نیروگاه برق خورشیدی در استان حمایت کرده و مساعدت های لازم را برای صادارت برق خورشیدی با آنها خواهد داشت، گفت: شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی آمادگی هر گونه همکاری با بخش خصوصی را در زمینه احداث نیروگاه خورشیدی در استان دارد.

 

ضامن همچنین فعالیت های صورت گرفته در استان در زمینه استفاده از انرژی خورشید بسیار قابل تحسین عنوان کرد و افزود: در مجموع خراسان جنوبی در زمینه استفاده از انرژی خورشید پیشگام بوده و متاسفانه وضعیت سایر استان های کشور نسبت به خراسان جنوبی وضعیت خوبی نبوده و فعالیت چندانی در سایر استان ها انجام نشده است. وی افزود: در حال حاضر 16 روستا، 27 مسجد و 17 مدرسه در سطح استان از انرژی برق خورشیدی استفاده می کنند.

 

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی با بیان این که خراسان جنوبی در صورت ورود سرمایه گذار بخش خصوصی در زمینه تولید انرژی خورشیدی در آینده به یکی از قطب های تولید انرژی پاک در کشور تبدیل خواهد شد، بیان کرد: در صورت توجه مسئولان و انجام برنامه ریزی هدفمند در آینده ای نزدیک ایران در خاورمیانه می تواند به یکی از قطب های صادارت انرژی خورشیدی تبدیل شود.

 

ضامن یادآورشد: در حال حاضر در بازارهای استان انواع آبگرمکن و توربین های خورشیدی در دسترس مردم است و مردم با خرید این آبگرمکن و توربین ها می توانند علاوه بر صرفه جویی در هزینه از انرژی رایگان برق خورشیدی نیز بهره مند شود.

 

ضرورت فرهنگ سازی در بهره مندی از انرژی خورشید/ توانمندی های استان در انرژی خورشیدی معرفی شود

 

استاد دانشگاه و پژوهشگر خراسان جنوبی نیز در این زمینه  استفاده از انرژی های خورشید از جمله انرژی برق و انرژی گرمایشی آن را نیازمند فرهنگ سازی در استان عنوان کرد.

 

احمد بخشی، پژوهشگر و استاد دانشگاه بیرجند با بیان این که خراسان جنوبی یکی از قطب های تولید انرژی خورشیدی در کشور است، عنوان کرد: ارزانی، پاکی و در دسترس بودن از مهم ترین مزیت های انرژی خورشید است که نشان میدهد استفاده از این انرژی بر سایر انرژی ها اولویت دارد.

 

وی با بیان این که متاسفانه مردم خراسان جنوبی با مزایای استفاده از انرژی خورشید آشنا نیستند، گفت: علی رغم وجود آبگرمکن و توربین های برق خورشیدی در فروشگاه های استان اقبال مردم به استفاده از این وسایل کم بوده و بیشتر مردم تمایل به استفاده از انرژی های نفتی دارند.

 

استاد دانشگاه بیرجند با بیان این که در صورت فرهنگ سازی اقبال عمومی در خراسان جنوبی نسبت به استفاده از آبگرمکن و توربین های خورشیدی بیشتر خواهد شد،تصریح کرد: در حال حاضر حرکت جهانی برای استفاده از انرژی ها نو و تجدید پذیر آغاز شده بنابراین بی توجهی به این نوع از انرژی ها ایران را به کشوری عقب مانده در این زمینه تبدیل خواهد کرد.

 

بخشی با اشاره به این که استفاده از انرژی خورشید از آلودگی ها جلوگیری می کند، ادامه داد: شاید هزینه اولیه خرید آبگرمکن یا توربین های خورشیدی زیاد باشد ولی اگر مردم مجموع قبض های خود را در طول سال جمع بندی کنند متوجه می شوند هزنیه خرید یک آبگرمکن خورشیدی در قبال بهای استفاده از گاز و برق شهری بسیار ناچیز است.

 

وی ذخیره سازی انرژی خورشید را توسط باطری ها یکی از مزایای استفاده از لامپ های خورشیدی درخیابان ها و پارک ها عنوان کرد و بیان داشت: متاسفانه هر چند در سال های گذشته فعالیت خوبی برای خورشیدی کردن لامپ های خیابان ها و پارک ها در استان انجام شده بود اما در حال حاضر این حرکت کند شده و باید شهرداری به این نکته توجه داشنته باشد. به گفته وی استفاده از انژری خورشید در خیابان ها و پارک ها سهم زیادی در کاهش هزینه های برق شهری و روستایی شهرداری ها دارد.

 

پژوهشگر و استاد دانشگاه بیرجند با بیان این که جذب سرمایه گذار برای احداث نیروگاه خورشیدی در استان نیازمند معرفی فرصت ها و توانمندی های استان در این زمینه است، تصریح کرد: در سطح کشور تا کنون فعالیت هدفمندی برای جذب سرمایه گذار در زمینه احداث نیروگاه خورشیدی صورت نگرفته است.

 

بخشی یادآورشد: تولید برنامه های تلویزیونی و همکاری و عزم همگانی مسئولان برای معرفی و نهادینه کردن فرهنگ استفاده از انرژی خورشیدی در استان خود یکی از مصداق های تحقق اقتصاد اسلامی و اقتصاد مقاومتی در استان است.

 

استفاده از تجهیزات خورشیدی راهکار کاهش هزینه های اقشار محروم در خراسان جنوبی است

 

محمد رخشانی یکی از فروشندگان تجهیزات برقی و آبگرمکن های خورشیدی در خراسان جنوبی نیز با بیان این که استفاده از آبگرمکن و توربین های خورشیدی نقش موثری در کاهش هزینه های اقشار کم درآمد استان دارد، گفت: مساعدت دولت برای خرید تجهیزات خورشیدی به مردم موجب افزایش ارزآوری و کاهش هزینه های جاری در استان می شود.

 

وی افزود: با توجه به حذف یارانه از حامل های انرژی در مصارف خانگی استفاده از انرژی خورشید و تجهیزات خورشیدی مانند آبگرمکن، توربین و لامپ های خورشیدی می تواند نقش موثری در کاهش هزینه خانواده های خراسان جنوبی داشته باشد.

 

فروشنده خراسان جنوبی با بیان این که هزینه خرید تجهیزات خورشیدی در برابر سایر هزینه های مردم و هزینه هایی که برای قبض های مختلف پرداخت می کنند بسیار ناچیز است، گفت: استفاده از تجهیزات خورشیدی نیازمند فرهنگ سازی در میان مردم است و تاکنون متاسفانه فعالیت خاصی توسط نهادهای مختلف برای معرفی مزایای استفاده از این انرژی در میان مردم استان صورت نگرفته است.

 

رخشانی یادآورشد: استفاده از انرژی خورشید و صادارت این انرژی یکی از مصداق های تحقق حماسه اقتصادی در کشور است و مسئولان خراسان جنوبی با حرکت در این مسیر می توانند نقش موثری در محقق کردن رهنمودهای مقام معظم رهبری در زمینه اقتصاد داشته باشند.

 

پایان پیام /.

 

 

 

ادامه مطلب

حسین مقدم سپهر
نویسنده :: حسین مقدم سپهر
شبکه های اجتماعی